¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Vasca.  Kata.4.
calle Santa Katalina, 4, San Sebastián.(Guipúzcoa)

Kata.4, l'ostreria de Sant Sebastià

Igor Goikoetxea 13/09/2013

Sant Sebastià és una ciutat amb poques mancances. Podria dir-se que no li falta de res, sobretot, ara, que des de fa gairebé dos anys té també el seu establiment especialitzat en ostres i xampany. El Kata.4, que regenta Juan Ramón Goikoetxea, ‘Goiko’, ha vingut a proporcionar als donostiarres i visitants aquest maridatge tan associat al glamour que encaixa perfectament amb la ciutat.

El Kata.4 gaudeix d'una ubicació privilegiada al centre de la capital guipuscoana, a la vora del riu Urumea, a escassos metres del Kursaal, gairebé confinant amb el famós hotel Maria Cristina i no ha trigat a consolidar el primer temple per a la degustació d'ostres, el primer Oyster bar donostiarra. Goiko, que algunes nits desgrana personalment als clients els secrets d'aquest “mos de mar” –la seva procedència, l'art d'obrir-les o la importància de protegir-se la mà–, explica que ofereixen set tipus diferents d'ostres, una plana i sis còncaves, totes elles franceses i que la seva aposta pel producte gal contempla també diferents varietats de xampany, vi, musclos de roca, productes d'ànec com el foie…

El local, bellament decorat, intercala imatges modernes amb elements antics, atorgant un ambient especial a cada estada. Així, un espectacular ull blau presideix una de les dues zones de degustació d'ostres i unes talles de peixos de fusta adornen un petit menjador subterrani i la taula del reservat. Hi ha espai per tot i per això precisament, encara que es desmarca com ostreria, el Kata.4 no es limita al producte francès.

“Estem a Sant Sebastià i no podem oblidar una barra de pintxos freds i calents, les racions i la carta. A més, també apostem pel producte local i oferim 'guindillas' de Aginaga,  anxoves de Getaria o bonítol del nord”, apunta Goiko, que destaca també l'àmplia terrassa en un local dissenyat eminentment “per gaudir”.

Els actors i actrius que visiten la ciutat durant el Festival de Cine no són molt donats a sortir-se del programa oficial que els preparen, però no és difícil imaginar veure'ls sortir al matí de l'hotel Maria Cristina i endinsar-se al Kata.4. La mateixa Audrey Hepburn ho tindria clar; descartaria els diamants aquesta vegada i es prendria un esmorzar amb ostres. Unes ostres… de cinema.

Galeria

Galeria

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.