¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

Mediterránea.  Caballa Canalla.
Plaça Poeta Bosca, 1 (Pl del Mercat de la Barceloneta), Barcelona. Tel: 932 21 94 14

Caballa Canalla i l'art del meeting: bona cuina a la Barceloneta

Núria Bonet Icart 21/12/2015

Una golfes de disseny, una cuina de pel·lícula o una sala confortable oberta a una de les places amb més carisma de la Barceloneta. Aquests són alguns dels espais del restaurant Caballa Canalla on hi pots celebrar qualsevol esdeveniment. Prepara't per triomfar.

La Barceloneta està de moda. Viatgers en xancletes, veïns de xerrameca assegut davant del seu portal, vermuts a les terrassetes, patinadors lluint tipus, nens jugant a la pilota en qualsevol plaça, ... Tot això i una gastronomia tradicional i marinera, amb tocs avantguardistes en alguns casos, fan d'aquest barri un dels més interessants de Barcelona.

Perquè la Barceloneta té caràcter des que va néixer. Va ser al segle XVIII quan s’hi va instal·lar un enorme campament militar, del qual els carrers encara conserven el seu traçat. Es tracta de terrenys guanyats al mar i que actualment limiten amb les platges i molls del port, i això es nota i es respira a cada cantonada.

Els seus "quarts de casa" li confereixen un aire únic: són casetes petites i senzilles, de dos a quatre pisos, que en alguns casos ja estan catalogades per ser considerades patrimoni arquitectònic de la ciutat.

I al centre d'aquest barri, una veritable obra d'art: el Mercat de la Barceloneta. Creat per Josep Miàs, des que va obrir les portes el 2007 s'ha convertit en el punt de trobada de l'eclèctic veïnat. Amb la seva estructura de ferro forjat recuperada i l'aportació d'aquest arquitecte, mà dreta d'Enric Miralles, el mercat mereix una visita per sí sol.

I tot això per explicar-vos que hi ha un espai singular on apreciar tot aquest caràcter i disseny aglutinats: el restaurant Caballa Canalla. Situat en un dels locals del mercat, amb 475 m2 i capacitat per a 202 comensals, disposa d'una sala a la planta baixa oberta a la plaça de Joan Boscà.

Elements mariners i barrets tradicionals de palla pengen de les seves parets, a més de llums de disseny teixides a la manera tradicional, que donen un aire elegant i acollidor a aquest espai. La decoració, concebuda per l'estudi d'arquitectura MESURA, ha rescatat la tradició de la Barceloneta, tot donant relleu a l'espectacular arquitectura del mercat.

Reunions de treball, aniversaris, comiats de solter o fins i tot baby shower, tot hi cap en els espais polivalents de Caballa Canalla, un local que es distingeix pels productes de qualitat que ofereix a les seves tapes i plats que segueixen la tradició culinària de la Barceloneta sense renunciar a donar-li un toc modernitzat i personal a les receptes de l'àvia.

Si pugem les escales, ens trobem amb la veritable joia del local: unes golfes de 279 m2 amb la cuina a vista, barra i escenari, on s’hi pot celebrar qualsevol esdeveniment en un espai amb vistes úniques a les entranyes d'aquesta al·lucinant obra arquitectònica.

Entre el ferro forjat i el vidre, s'estableix un particular diàleg entre l'interior i l'exterior del local. Encara que per grups reduïts s'aconsella "La Peixera": un menjador adjacent, íntim però igualment trencador arquitectònicament parlant.

En els seus menús de grup es pot optar per diferents opcions, encara que les més recomanables passen per tastar les seves bombes i croquetes tradicionals de la Barceloneta, el seu bacallà amb espinacs i muselina d'all o els seus musclos en papillotte, servits amb un original embolcall que ja de per sí és una atracció per al comensal.

I amb aquesta gran cuina de disseny a vista, calia organitzar showcooking. Cada primer dijous de mes, el xef Guillem Rofes, s'encarrega de mostrar els seus trucs tant per a iniciats en la cuina com per als que volen quedar bé convidant els seus amics. El repte, ens explica Rofes, és ensenyar "receptes 'difícils' amb ingredients que tens per casa".

Estem convençuts que aquella pesada tasca d'organitzar un meeting o una celebració familiar passa a ser una autèntica experiència fins i tot plaent quan pots comptar amb un espai singular i una cuina divertida i de qualitat com la de Caballa Canalla.

Galeria

Galeria

Altres suggeriments