¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Creativa.  Bokado Mikel Santamaría.
Plaza Jacques Cousteau, 1 , San Sebastián.(Guipúzcoa) Tel: 943 431 842

Bokado Mikel Santamaría, la modernització del pintxo a Sant Sebastià

Gastronosfera 01/08/2013

Com un imponent far controlant l'entrada i sortida de la ciutat de Sant Sebastià per mar. Així es troba, meravellosament emplaçat des de fa vuit anys, el restaurant Bokado Mikel Santamaría. Als peus de la Muntanya Urgull, damunt de l'Aquarium i el port donostiarra, a l'inici del Paseo Nuevo i amb una vista impressionant de la Bahía de la Concha, l'Illa de Santa Clara i la costa guipuscoana.

Mikel Santamaría n'és el seu xef i cap de cuina del Grup Bokado. Fundat l'any 1996, el grup Bokado va suposar una reeixida revolució de la cuina en miniatura amb una altíssima qualitat. La seva proposta gastronòmica és aparentment simple: "es busca la meticulositat senzilla, que és combinar pocs elements per fer sabors rodons, respectant el producte. En definitiva, cuina de mercat, cuina actual", ens comenta Mikel.

La seva especialitat és el peix, sense deixar de costat altres productes, basant-se sempre en aliments naturals amb sabors recognoscible. “Ens agrada treballar la carta, que la gent vingui amb intenció de gaudir i provar diferentes propostes en petites racions, perquè es faci una idea més global de la cuina”.

Entre els seus plats més temptadors hi ha “Carabiners fent l'ona”, “Llamàntol rostit amb fruites d'estació” o “Pomes de Ventafocs bronzejades”, tots ells amb una bella posada en escena.

El restaurant compta amb diferents espais, terrasses i menjadors privats amb impressionants vidrieres sobre el mar, la qual cosa li possibilita la celebració d'esdeveniments mitjans i grans, noces, festes i presentacions de productes, que és l'activitat que més fama els ha donat juntament amb el seu èxit gastronòmic i la “modernització del pintxo”.

Un lloc on gaudir. Hem xerrat amb Mikel perquè ens expliqués una mica més l'essència gastronòmica d'aquest restaurant. No t'ho perdis.

Text de Miguel Calvo Alejo “Mitxi”

Galeria

Galeria

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.