¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Oci  

Dos Palillos culmina el seu desè aniversari amb una gran festa a La Rambla

Òscar Gómez 14/06/2018

Dins de les activitats del Tast de la Rambla, Dos Palillos va oferir una jornada plena de demostracions, plats de cuina oriental, còctels i música.

Després d'un any farcit de celebracions cultes, refinades i històriques va arribar el moment de gaudir al carrer i Dos Palillos va traslladar a la Rambla de Barcelona la festa commemorativa del seu desè aniversari.

Albert Raurich, Tamae Imachi, Takeshi Somekawa i la resta de l'equip dospalillero la van fer grossa en una jornada on es van combinar moments de divulgació sobre la gastronomia asiàtica (el brindis ramblero amb sake va ser un gran inici de jornada), espectaculars demostracions en viu i en directe (el ronqueo d'una tonyina complet! Gairebé quatre-cents quilos de musculatura pelàgica), delicades demostracions de cal·ligrafia japonesa, música en directe, platerets i rialles.

Aprofitant l'Asian Street Food, vuit restaurants amics es van sumar a Dos Palillos oferint les seves delícies als assistents (Pakta d'Albert Adrià, Casa Xica de Marc i Raquel, Shangai de la família Kao, Bao Bar de Paco Pérez, Koy Shunka de Hideki Matsuhisha , Tandoor d'Ivan Surinder, Nelumbo de Ly Leap, Machiroku de Massa i Sachie). Al final d'aquesta entrada podeu gaudir amb la galeria de platets

Abans de les degustacions, es va presentar a la terrassa del Centre d'Arts Santa Mònica el llibre on Albert Raurich explica amb tot de detalls, no tan sols la història del naixement de Dos Palillos, sinó que emulant la filosofia bulliniana també incorpora el catàleg anual d'elaboracions que s'han anat realitzant al restaurant.

Aquesta joia enquadernada combina moments divertits (com quan avisen a Ferran Adrià que l'Albert Raurich, aquesta nova incorporació recomanada per Christian Escribà que acabaria sent Cap de Cuina al Bulli, venia amb un important historial de joventut esbojarrada) amb paraules emotives i inspiradores. A més, inclou una enciclopèdica quantitat de tècniques, receptes i conceptes culinaris.

Hem dit rialles abans, veritat? Carlos Latre, que va veure néixer el restaurant i fins i tot va participar en algunes de les sopars de prova anteriors a l'obertura, va desplegar el seu ventall d'imitacions mentre ens explicava detalls, anècdotes i moments íntims de la història del Dos
Palillos.

A tot això, la festa continuava amb dracs xinesos que van serpentejar la Rambla a ritme de frenesí oriental. També hi va haver música interpretada amb instruments tradicionals del Japó.

Tot aniversari té el seu pastís, en aquest cas preparat per Pastisseria Escribà, i, després de les degustacions i el moment dolç, l'acció es va traslladar a l'escenari de l'Arts Santa Mònica on van continuar les demostracions que ens van acostar de forma amena i substanciosa a la gastronomia oriental (Koy Shunka amb el seu taller de fusió japonesa, Pakta amb la seva demostració de cuina Nikkei per elaborar a casa i -no podia faltar, és clar- el mateix Dos Palillos).

La festa es va allargar fins a les 22 h, moment en què Tast a la Rambla tancava les seves portes, deixant per als amants de la cuina oriental una gustosa, bella i intensa jornada per al record. Dos Palillos, per molts anys!

Galeria

Galeria