¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Tendències  

Tires les restes de cafè?

Xavi Iglesias 11/08/2017

El cafè és un d'aquests productes que com més s'investiga més propietats beneficioses per a la salut se li troben. Però no volem un altre article avorrit de "cafè i salut" (que si és bo per a la memòria, per al fetge, com a antioxidant, que regula el ph de la sang, per al cervell, per a la vista...). Si, ens queda claríssim que és molt bona idea consumir-lo, per múltiples raons, totes elles científicament comprovades.

Rebutges els pòsits i les restes de la teva cafetera, ignorant tot el que podries fer amb ells? Prepara't per descobrir:

7 usos populars i alternatius per al cafè

1- Fertilitzant

Els que conreen el cafè, i que per tant coneixen bé la planta, mai pensarien a rebutjar les restes aparentment inútils de la collita. Tot s'aprofita per retornar-li a la mare naturalesa els nutrients que romanen en la planta i els grans, com a adobament orgànic per remineralitzar la terra en tot tipus d'explotacions agrícoles.

A més, cada any es generen a tot el món vint milions de tones de pòsits de cafè. Així i tot, part d'aquests acaba tirant-se en un abocador, desaprofitant el potencial d'antioxidants i minerals que contenen.

Pots aprofitar els pòsits per als teus tests, com a adobament per a les teves plantes. Però com en tot, només una miqueta, no et passis amb la quantitat.

2-Confeccionar roba

L'empresa taiwanesa Sintex Industrial Co., fabricador de teles funcionals, utilitza residus de cafè per transformar-los en fibres d'assecat ràpid, control d'olors i protecció contra rajos ultraviolats.

Chen Kuo-chin, el gerent general de Sintex, assegura que són capaços de treure dues samarretes per cada tassa de residus de cafè. L'empresa s'ha dedicat durant tres anys al desenvolupament d'aquest teixit revolucionari -i a més ecològic- patentat amb el nom de "S. cafè". Aquest producte no utilitza cap derivat químic i es pot rentar només amb aigua, sense detergent. 

3-Exfoliant de la pell

El cafè mòlt serveix per fer desaparèixer les estries! No només les dones tenen estries, els homes i els adolescents també poden desenvolupar-les, és un procés natural de reparació de la pell.

Recepta: barreja els pòsits del cafè amb oli d'oliva verge. I abans de la dutxa masseja amb moviments circulars tota la zona per exfoliar bé. Després d'una bona dutxa per remoure el cafè, assequem bé i fem un altre massatge amb més oli fins que s'absorbeixi completament. Si comptem amb una mica més de temps, l'ideal és deixar reposar aquesta "màscara" tapada amb un plàstic durant uns 15 o 20 minuts. 

4- Desembussar canonades

Hi ha molta gent que, en comptes de rebutjar les restes de cafè en les escombraries orgàniques, les tira directament al desguàs. I és perquè saben que els pòsits de cafè serveixen per desembussar les canonades, a més de deixar una olor molt agradable.

5- Ambientador

Alguna vegada hauràs sentit la recomanació d'engegar la cafetera quan volem vendre la casa. L'aroma del cafè té un potent efecte en les emocions de familiaritat de les persones, està en totes les llars, i s'associa amb coses molt alegres. És una manera natural d'omplir l'ambient amb una fragància subtil, i sense haver de recórrer a cap aparell. 

6- Reparar marques dels mobles

Mescla en un recipient les restes de cafè mòlt amb cera i frega-ho enèrgicament sobre la fusta amb un drap. 

7- Contra el mal alè

L'extracte de cafè pot inhibir el desenvolupament dels bacteris de la boca que originen l'halitosi. Després del descobriment, ja hi ha marques experimentant amb xiclets i esbandides bucals amb extracte purificat de cafè que combatin l'origen del mal alè. 

Estimula la teva voluntat i els teus músculs amb cafè

El múscul més interessant per mantenir en forma amb cafè (i lectures interessants com aquestes), en realitat és el cervell. Si volem estar una mica en forma i saludables a través d'un exercici moderat, un cafè fort amb sucre abans de l'entrenament del gimnàs ens donarà carbohidrats i energia per a la recuperació posterior.

ART, la bellesa també es pinta amb cafè

Cada vegada més artistes al món ho adopten com a mitjà per realitzar autèntiques obres mestres. Arriba el "coffee painting", la nova tècnica artística que permet crear a partir de cafè, aigua, pinzell i molta creativitat. 

El creixement de coffee painting ha resultat en iniciatives globals com The Coffee Art Project, una plataforma que organitza exposicions i venda d'aquestes obres amb cafè en ciutats com Londres, Milà, Amsterdam, New York, Buenos Aires i París. El 50% dels guanys es destina a una associació benèfica: Project Waterfall

Amb cafeïna percebem millor les paraules positives

Quan consumim cafeïna la nostra capacitat de reconèixer paraules amb connotacions positives augmenta, segons explica l'últim estudi neurocientífic publicat en revistes especialitzades. Concretament, el treball dels investigadors revela que ingerir 200 mil·ligrams de cafeïna -l'equivalent a 2 o 3 tasses de cafè- augmenta en un termini de mitja hora la receptivitat al llenguatge amb càrrega emocional positiva (com a "feliç", "festa", "heroi" o "cap de setmana"), però no té efecte sobre termes emocionalment negatius o neutres. El descobriment suggereix que es deu al fet que la cafeïna potencia la transmissió d'estímuls a les regions cerebrals encarregades de processar el llenguatge, situades en l'hemisferi esquerre.

Cafè, la infusió antidepressiva

Quan Michael Lucas i els seus col·legues de l'Harvard School of Public Health van decidir estudiar els efectes del cafè en més de 50.000 dones amb depressió, no imaginaven els resultats que obtindrien. Deu anys més tard, van comprovar que les participants que en aquest temps havien pres dues o tres tasses al dia van experimentar una reducció del 15 % en el risc de sofrir aquest trastorn respecte a les quals només havien pres una tassa diària. I si el consum s'augmentava a quatre tasses, el descens arribava al 20 %. Impressionant!

I finalment: PER FER-NOS FELIÇOS!!

Per enamorar-nos, per alegrar-nos els matins, per socialitzar, per tancar un bon negoci, per compartir i inspirar-nos a trobar encara més usos.

I aquí ho deixem. Fins a un altre post amics. Una abraçada cafetera.

Xavi Iglesias, un enamorat del cafè i del servei en sala

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.