¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Edamame y wakame, los snacks japoneses que están arrasando por sus propiedades saludables
Tendències  

Edamame i wakame, els snacks japonesos que estan arrasant per les seves propietats saludables

Inboga 22/04/2020

Si t'agrada picar entre hores, però cada vegada que ho fas tens remordiments, tenim la solució perfecta. Dos aliments de la gastronomia japonesa baixos en calories, saludables i molt rics: l'edamame i el wakame. Descobreix què són exactament i com introduir-los a la teva dieta.

Són considerats pels nutricionistes i amants de la vida sana un piscolabis perfecte per controlar la bàscula i fer-ho de manera saludable. L'edamame i el wakame, tan típics de la cuina japonesa, han fet el salt dels restaurants asiàtics a la nostra taula posant-se 'de moda' gastronòmicament parlant. En els últims anys han pres els lineals de molts supermercats per satisfer una demanda cada vegada major dels consumidors. Però què són exactament i com ens ajuden a cuidar-nos?

L'edamame 

S'ha convertit en un dels productes del moment. Aporta proteïnes, minerals i té efecte saciants. Aquestes són les principals característiques d'aquesta espècie de faves que no són més que beines de soia que es troben sense madurar dins de la beina. El seu nom en nipó significa 'mongeta en branca' i el seu aspecte és similar al dels fesols tendres. L'edamame és una gran font de proteïnes i greixos vegetals, a més presenta abundants micronutrients -fòsfor, calci, ferro, sodi, manganès, magnesi i vitamines C, B9, K i un alt contingut en fibra-. Tampoc es pot oblidar que és un derivat de la soia i per tant és molt ric en isoflavones.

A totes aquestes bondats se suma una elaboració molt senzilla. Posa abundant aigua a escalfar i, una vegada bulli, tira les beines de soia. El temps de cocció és molt breu, d'uns 5 minuts. Després escorre-les i deixa que es refredin. També pots refredar-les ràpidament amb aigua freda o gel. Es poden marinar amb alguns adreços o salses o fins i tot saltar-les. Recorda que, si et decantes per aquesta opció, convé coure les beines més al dente abans de passar-les per la paella o wok (a foc fort). El nostre consell, no et compliquis i degusta-les amb una mica de sal i pebre.

edamame

El seu consum ens recorda, i molt, al de les pipes, ja que provoca addició: mosseguem la pela de manera que es desembeini dins de la boca. Pots trobar edamame en qualsevol supermercat encara que el seu format pot canviar: cru, precuit o amb la beina completa.

Alga wakame 

Una altra joia nutricional de la cuina japonesa és l'alga wakame. Igual que ocorre amb altres algues marines, els seus beneficis per a la salut són molts gràcies als minerals i vitamines que presenta en la seva composició: iode, ferro, calci, potassi i vitamines B, A i C. El seu consum contribueix a l'enfortiment de l'esquelet i potència el sistema immune. Igual que en el cas de l'edamame, ajuda a aprimar, ja que té nul·la aportació de calories i grasses, a més de gran efecte saciant i una gran capacitat per regular el trànsit intestinal. I és que la mar no sols ens dóna peixos i mariscos sinó també una gran varietat d'algues que cada vegada més incloem a la nostra dieta.

Alga wakame 

La seva preparació resulta molt senzilla, sempre tenint en compte que al mercat pots trobar-la en la seva forma fresca o dessecada. Si tries aquesta última versió, hauràs d'hidratar-la en aigua durant uns minuts abans d'usar-la. També pots afegir-la en pols a qualsevol amaniment o inclusivament a un batut. Es tracta doncs d'una alga molt versàtil, ja que pots consumir-la sola, bullida i amanida amb una mica d'oli d'oliva o de sèsam, o incloure-la com a complement de qualsevol altre plat: amanides, purés, pasta, sofregits, saltats de verdures, etc.

Com has pogut comprovar, tant l'edamame com el wakame, són dos molt bones opcions per a sumar bons nutrients al nostre organisme i cuidar la dieta. Així que ja saps, és hora d'incorporar-los al teu rebost perquè sí que són tan saludables com pensaves.

Galeria

Galeria