¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Creativa.  Sollo.
Urbanización Reserva del Higuerón, Camino del Higuerón, 48, Fuengirola.(Málaga) Tel: 951 38 56 22

Sollo: innovació, creativitat i respecte pel producte

Gastronosfera 31/03/2014

En aquest món ple d'etiquetes, són molts els restaurants que s'apunten al sempre temptador clixé de l'exclusivitat, de ser els "únics", però en el cas del restaurant Sollo és una mica més cert que a la resta. Primer per la personalitat de Diego Gallegos, el seu xef i propietari, que al costat de la seva dona, Susana Almirón, que dirigeix magníficament la sala, fan que el client percebi com que ha visitat la pròpia casa de la parella, tant per les petites dimensions del local, per uns 10 comensals, com pel tracte que ofereixen, que permeten recrear una atmosfera repleta de proximitat, amabilitat i, també, certa complicitat gràcies a la cuina a la vista i les anades i vingudes del xef.

Sollo

Diego Gallegos, nascut a Brasil, encara que malagueny d'adopció, va descobrir la seva vocació per la gastronomia mentre estudiava Dret i, després de visualitzar que el seu futur no era estar en un despatx, va prendre la decisió de formar-se, tan bé com fos possible, començant des de la base: treballant dur, rentant plats, fregint peix i realitzant labors bàsiques en establiments de platja. 

Però també ingressant a la prestigiosa escola de La Cónsula, i passant temporades amb alguns dels millors cuiners del món com Martín Berasategui, Andoni Luis Aduriz o Dani García a Espanya, o amb el brasiler Alex Atala, el restaurant del qual D.O.M. està considerat com el quart millor del món, i és el gran renovador de la cuina del seu país, a més de defensor dels productes de l'Amazònia. Per descomptat, Perú, una de les potències gastronòmiques que està passant d'emergent a consolidada, ha estat també una de les seves destinacions formatives.

Sollo

Ja amb uns sòlids fonaments, comença a treballar amb Caviar de Riofrío, amb qui comparteix idèntica filosofia basada en la cerca de l'excel·lència del producte, i en la innovació com a pedra angular. Fruit d'aquesta col·laboració ha desenvolupat productes com una sal de caviar, denominada "Ànima de Caviar", els "Daus de Caviar", que són pur sabor o els bombons d'oli d'oliva i caviar. Però després de compatibilitzar aquesta activitat amb la direcció dels fogons d'altres restaurants, arriba el moment fa pocs mesos, d'obrir el seu propi local, el nom del qual, Sollo, que és com es coneixia antigament a l'esturió a Andalusia, és tota una declaració de principis. I, com el propi Diego defineix, és un "banc de proves amb l'i+D de Caviar de Riofrío", on dóna regna solta a la seva faceta de recerca i creació de noves vies per al consum d'aquest peix.

En aquesta primera onada creativa ens proposa equiparar l'esturió amb el porc ibèric, i així, podem veure en carta plats com el "Salsitxó d'Aigua Dolça", el "Morsollo" o 'morcilla' d'esturió, "Llenties Caviar i els seus calls"... que, endevinen de quin animal provenen? Tots aquests plats impliquen una dificultat extrema i només possible per l'estreta relació entre el xef i la piscifactoria granadina, ja que només la recol·lecció de la sang de l'esturió per elaborar la 'morcilla', perdó, el "Morsollo", és una autèntica odissea que no està a l'abast de ningú més.

Diego gallegos, chef de Sollo

Sollo és un restaurant al que cal anar a "viure una experiència", de nou ens trobem amb un tòpic perseguit per molts, però en aquest cas és absolutament cert. Diego Gallegos controla cada detall, ens atén personalment i ens ofereix la seva particular visió de la gastronomia en la qual no para de fer proves i buscar nous camins cada dia, com les escultures fetes a mida i "tablets" com a plats amb les quals busca que tot el conjunt sigui espectacular.

Però el més interessant de Sollo és que, a més de ser un preciós local situat en un "poble blanc" encantador, una cuina i un tracte molt especial, disposa de dos menús de 35 i 50 euros que ens asseguren una experiència única... de debò.

Text de José Cabello, director de Sobregustos Comunicación

Galeria

Galeria

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.