¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

Mediterránea.  Secrets del Mediterrani.
Passeig Sant Joan, 28, Barcelona. Tel: 647 927 954

Secrets del Mediterrani, delicatessen per comprar i degustar

Pilar Maurell 02/12/2015

Emilio José Andreu i Rubén Olivera han convertit una antiga fleca amb habitatge i obrador al barceloní Passeig de Sant Joan en una temptació per als amants dels productes de qualitat, amb botiga i zona de degustació.

Emilio José Andreu és murcià i d'allà són molts dels productes que hi ha a la botiga. "La nostra cuina és una de les grans desconegudes en tots els sentits", explica Andreu, de manera que ha decidit traslladar una mica de la seva terra a Barcelona a través d'algunes de les seves joies gastronòmiques.

Entre aquestes delícies trobem la tonyina fumada en oli que aquí s'acompanyen amb ametlles torrades en el propi local, igual que la moixama; o les banderilles de sempre amb oliva, seitó, pebrot, anxova i ceba tendra, que aquí es converteixen en un producte d'alta gastronomia que es fon a la boca.

També les anxoves són de Múrcia, i la forma com les preparen a Secrets del Mediterrani, amb una rosquilla i un tipus d'amanida russa més avinagrada que la clàssica. "El nostre establiment és una botiga amb espai de degustació i encara que portem poc temps oberts, molts dels nostres clients vénen per recomanació", explica Andreu.

La zona de degustació és un espai al fons del local, modern i acollidor, amb aires mariners, com la resta de l'establiment, amb parets blanques i elements decoratius d'espart com les llums i persianes. Laura Navarro, de Drom Living, que va realitzar el projecte d'interiorisme i de disseny gràfic, va decidir a més mantenir el vell balcó de la casa, a la part interior, i pintar-lo de color blau mediterrani.

Aquesta zona la presideix una llarga taula per a grups, i hi ha dues taules amb tamborets i una barra en un dels laterals per prendre el vermut o picar alguna cosa.

A l'entrada, una gran barca plena de productes llaminers ret homenatge al 50% dels clients del local, estrangers a la recerca d'un record en forma de llauna d'oli o caixa de xocolata, i que acaben rendits a la varietat de productes de Secrets del Mediterrani, i l'art que Gustavo Martínez, el cuiner, per treure el millor de cada un.

La carta de plats del local és el reflex de la botiga: són exquisits el pastís de carn típic de Múrcia i la cassoleta de pop al forn amb patates.

Molt saborosa, la broqueta de botifarra amb bolets i salsa de romesco.

Les carxofes brasejades en conserva estan molt tendres, i les crestes d'espinacs, les de calçot, botifarra i salsa de romesco, o les de xoriço crioll són excel·lents.

Mentre degustem els plats, entren alguns clients. Són la una passades. Un d'ells escull la cassoleta de pop i s'asseu en una de les taules decidit a esmorzar, mentre que altres tres amics opten per un bon vermut de la casa, a granel, que aquí és de Vilafranca del Penedès, i que acompanyen amb pernil extremeny.

Perquè a Secrets del Mediterrani es pot esmorzar, prendre el vermut i menjar o picar alguna cosa gràcies a l'àmplia oferta de productes i al seu horari, de 9,15 ha 22 h els dies laborables.

A la zona de refrigerats de la botiga hi ha delícies com la sardina fumada de Benfumat, o els seus lloms de salmó amb soja i wasabi servit amb algues; també el fetge de bacallà que recomanen menjar amb unes torrades murcianes artesanals de Sant Ramon.

Perquè aquí, a més de comprar i provar totes les propostes de la carta, es pot escollir qualsevol dels productes de la botiga i demanar que ens ho serveixin a taula sense cost addicional.

Amb bon producte i variades opcions de consum han enamorat a molts clients, tant estrangers de pas com els veïns que tenen a Secrets del Mediterrani un referent de qualitat al barri, on poden trobar també delícies com el paté de la Chinata, elaborat a Extremadura i que tenen en les versions d'ibèric amb cireres, de formatge de cabra amb ceba caramel·litzada, de botifarra amb pinyons o de formatge blau amb tòfona; també una selecta varietat de formatges asturians i les tradicionals figues farcides de Múrcia o melmelades artesanes.

Un espai per endur-se a casa productes selectes o degustar-los al propi establiment, treballats i presentats amb mà experta.

Galeria

Galeria

Altres suggeriments