¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

Curro Castilla, cocina vasca, Málaga, Restaurante
Vasca.  La Taberna de Curro Castilla.
Av de Sor Teresa Prat, 54, Málaga. Tel: 952 359 219

Curro Castilla, cuina basca amb aires malaguenys

Arantxa López 27/06/2017

Què et sembla tenir l'oportunitat de degustar autèntica cuina basca a la capital de la Costa del Sol? Veritat que sona bé? Doncs per anar al nord, gastronòmicament parlant, no has de moure't del sud, perquè a Màlaga tenim el restaurant Curro de Castilla, regentat per José Salguero, segona generació d'un negoci familiar on la bona taula és un festí.

Aquest negoci va començar a caminar de la mà de José Salguero Castella, el pare, l'any 1997. Vint anys després és el seu fill qui està al capdavant de l'establiment després d'haver viscut l'hostaleria des de la infància i formar-se durant quatre anys a l'escola de cuina de Karlos Arguiñano, qui posteriorment va ser el seu mentor. Amb aquests antecedents no és d'estranyar que a Curro Castilla es mengi un bacallà al pil-pil o a la biscaïna dels autèntics i amb nota molt alta.

Però no només són aquests plats els que destaquen, hi ha molts altres que mereixen la nostra atenció i que són imprescindibles quan vagis a aquest restaurant. José Salguero ha passat per cuines tan interessants com la del mític 7 de Juliol o la de l'Hotel Alay, al costat d'Álvaro Arriaga. Al País Basc va aprendre les arrels de la cuina i a estimar el producte, i des de llavors no ha parat de defensar-lo, com tan bé s'aprecia en la seva forma de cuinar. Els malaguenys els porta per bandera, per això utilitza en les seves elaboracions olis d'oliva de la terra, ametlles, formatges de cabra malaguenya, entre d'altres.

Li pregunto a José Salguero per l'especialitat de la casa... La resposta és contundent: "la bona cuina", una cosa que confirmo un parell d'hores després quan ja he esmorzat. Per començar, prenem pastís de cabracho, deliciós. També com a entrant prenem una mica d'ensaladilla russa i unes croquetes de salsitxó de cabra malaguenya. El toc "malaguita" segueix amb un gazpachuelo i seguidament passem als plats d'arrels basques: el txangurro, un bacallà al pil-pil i un bacallà a la biscaïna, aquest dels de debò, sense salsa de tomàquet, sinó amb pebrot choricero, que és el que li dóna el color vermell. Per al final deixem el magret d'ànec, un plat molt sucós, com tots els altres. 

Però no només això és el que regna a la carta de la Taberna de Curro Castilla, també podem demanar cèrcol, cua de toro i altres carns. En peixos, preneu nota del llom d'orada, el lluç i la tonyina els caps de setmana. I per si no n'hi hagués prou, ofereixen un menú diari per 8,5 euros, on la cullera malaguenya és una de les protagonistes i els clients gaudeixen amb olla, cassola de fideus, callos, llenties... Cada dia un plat, menys els caps de setmana que es menja a la carta, i els dilluns, que està tancat, igual que els diumenges a la nit.

A l'hora de l'aperitiu, la barra està plena de safates de pintxos, que serveixen amb una cervesa per obrir l'apetit. A Curro Castilla també tenen molts plats aptes per a celíacs: croquetes, peixos i qualsevol fregit s'elabora amb farina de cigró perquè tothom pugui gaudir del bon producte que ofereix aquesta casa.

I com José Salguero és cuiner d'ànima inquieta, el proper serà obrir un local annex per fer cuina en directe i posar a la disposició dels seus clients un reservat, tot això després de l'estiu, ja que les instal·lacions d'ara se li estan quedant petites. Però mentre això arriba, toca gaudir del que disposen i proposen en aquest restaurant de l'Avinguda Sor Teresa Prat, davant de l'antiga Tabacalarea. Bon profit.

Galeria

Galeria
  • Arroz con leche
  • Bacalao pil pil
  • Bacalao vizcaina
  • Croquetas
  • Ensaladilla
  • Gazpacho
  • Magret de pato
  • Pastel de Cabracho
  • Tarta de Zanahoria
  • Txangurro

Altres suggeriments