¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

Casa Alicia
Tradicional.  Casa Alicia.
Calle de Recoletos, 7, Madrid. Tel: 912 96 65 20

Casa Alicia: una bona casa de menjars

Carlos Maribona 13/03/2018

En aquest restaurant no hi ha lloc per a la sorpresa. Molt producte en preparacions senzilles i plats que recullen la tradició de les populars cases de menjars madrilenys.

El carrer Recoletos, malgrat el seu curt traçat, concentra un gran nombre de restaurants. Una oferta variada que va d'establiments informals o rostidors fins a cuines foranes com la tailandesa, la mexicana o la marroquina. S'uneix ara aquesta casa de menjars, recentment oberta, que aposta de manera decidida i sense complexos per una cuina molt tradicional que es completa amb un equip de sala molt professional. Res més entrar, una àmplia barra amb cuina ininterrompuda permet prendre un aperitiu o picar una mica de manera informal al llarg de la tarda. A la planta baixa a partir de les nou de la nit, es poden prendre còctels d'autor en els quals s'utilitzen com a ingredients vins generosos, xacolí basc o sidra.

A la carta Casa Alicia no hi ha lloc per a la sorpresa. Molt producte en preparacions senzilles i plats que recullen la tradició de les populars cases de menjars madrilenys. Com a entrades, una molt bona truita de patata, els rostes de porc ibèric, les croquetes cremoses, diverses salaons i embotits ibèrics, o un breu apartat de mariscs que inclou des de gambeta gallega fins a gamba vermella de Garrucha. D'aquesta primera part de la carta provem també una ensalada russa de marisc simplement correcta. Ens crida l'atenció un apartat d'escabetxos casolans. Demanem el de sorell, però estava recentment fet i encara no podia servir-se pel que optem pel de perdiu. Una peça escabetxada que el maître s'ocupa de trinxar amb professionalitat. No ens convenç. Massa seca la carn i bastant pla de sabor l'escabetx. Necessita una revisió.

Tot el contrari ens ocorre amb els plats de cullera, que estan molt assolits. Estupends els cigrons amb bacallà, el mateix que unes llenties amb orella. S'agraeix veure també a la carta uns senzills ous fregits amb patates fregides. I alguns guisats com els callos, que aquí els fan amb cigrons, lluny de la tradició madrilenya, o la cua de toro estofada. Per a carnívors, diverses peces al carbó, com la costella, el llom alt o el rellom de vaca, a les quals s'uneix algun tall de porc ibèric. El dia de la nostra visita era llangardaix, aquesta peça tan cotitzada.

Pel que fa als peixos, van variant cada dia en funció de l'oferta al mercat. L'altre dia s'oferia bacallà, llenguado, lluç i rap. Com a peculiaritat, aquests peixos s'elaboren al gust dels clients, que no tenen més que indicar la seva recepta favorita. Tastem unes excel·lents cocotxes de lluç, que demanem a la romana. Perfecte l'arrebossat, lleuger i sense greix, i molt sucoses les cocotxes. En general en la cuina d'aquesta casa s'encerta amb els punts.

Postres casolanes que mantenen la línia tradicional dels plats anteriors. Flam d'ou, arròs amb llet o pastís de poma són algunes de les opcions. Amb un punt més de sofisticació, unes crepes Suzette que el maître elabora amb professionalitat a la vista del client. Una d'aquestes postres que lamentablement, per la seva complexitat, van desapareixent dels nostres restaurants. Aquestes estan francament bones. Es completa tot amb una acceptable carta de vins, bastants d'ells per copes. Un bon lloc aquesta Casa Alicia que enllaça amb la tradició gastronòmica de Madrid i manté alta la bandera de les cases de menjars populars.

Galeria

Galeria
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia
 • Casa Alicia

Altres suggeriments