¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

AQ Restaurant de Tarragona, una cocina de placeres sencillos
Mediterránea.  AQ Restaurant de Tarragona.
Carrer de les Coques, 7, Tarragona. Tel: 977 21 59 54

AQ Restaurant de Tarragona, una cuina de plaers senzills

Cristina Valls 15/12/2020

Honestedat i senzillesa és el que fa visible el personal d’AQ Restaurant de Tarragona a l’hora de treballar. Cada plat evoca qualitat i proximitat, valors que un comensal té molt en compte quan tria un restaurant. La filosofia d'Ana Ruiz i Quintín Quinsac, propietaris de l'establiment, és tenir una cuina de plaers senzills, en la qual puguin ser ells mateixos. Les seves propostes gastronòmiques són informals i desimboltes, encara que d’allò més elaborades: criden l'atenció pels seus colors i originalitat. Els emplatats, sovint, són veritables llenços d’art. Entre algunes opcions saboroses de la carta hi ha el fals ravioli de gamba de Tarragona amb allada i la patata brava en lingot amb romesco i allioli.

Una clientela consolidada, malgrat els temps de crisis. Aquest és un dels avantatges destacats per Ana Ruiz i Quintín Quinsac, al capdavant d’AQ Restaurant de Tarragona, a l'hora de respondre com els ha anat tot arran l'arribada del coronavirus. “Gràcies a ella, que aposta per nosaltres, som aquí. Va ser una gran sorpresa que, durant el primer confinament, el públic ens donés tant de suport i ens seguís a les xarxes socials”, completa Ruiz. I és que, en el seu moment, van decidir no parar màquines i posar en marxa, a casa seva, una sèrie de vídeo receptes. El projecte va tenir tan bona acollida que van acabar creant un canal de YouTube per poder aplegar tots els vídeos que anaven fent. 

Amb tots aquests vídeos, van seguir consolidant el lema que sempre defensen: una senzillesa que defuig d'artificis. “Mostràvem receptes casolanes i saboroses. D'aquesta manera, ens entreteníem nosaltres i a la gent que ens veia. A més, s’animaven a seguir els nostres passos i cuinar a casa. En tot moment, vam vetllar per fer un confinament total. La reobertura, després de la primera desescalada, també la vam fer força tard i no vam obrir fins passats uns dies. La gent va respondre bé. Els caps de setmana estàvem plens”, recorda. De fet, com sempre diu, la seva clientela és majoritàriament local i, de turistes, si vénen, són pocs. “Aquest estiu, si havíem de notar un declivi de visitants de fora, no ens n’hem adonat”, expressa la cuinera.

Interior

Preguntats pel futur, Ruiz expressa que s'ho prenen tot positivament, són responsables i previsors. “De moment ens va bé, no fem plans a llarg termini, perquè el treball és molt incert. A més, vam fer alguns ERE i estem atents a qualsevol canvi o restriccions”, resumeix. De fet, amb una trajectòria de més de 15 anys a Tarragona i tres dècades en el sector, estan molt rodats, saben com funciona tot i se cenyeixen a viure el dia a dia. Fan anar una altra frase sovint: “Cuinar per a ser feliç i cuinar per a fer feliç, ni més, ni menys, que ens és poc…”. Conceben, doncs, una manera de cuinar directa i sense floritures, però també que ompli la persona en un vessant emocional.

La carta

Plato principal

La carta d’AQ Restaurant de Tarragona és flexible i es divideix en plats individuals, on hi ha exquisideses com ara l'ostra Guillardeau peruana o la fregida amb llimona i ceba adobada, i el fals ravioli de gamba de Tarragona amb allada, entre altres; crus o freds, com ara l'amanida de rovellons, carabassa rostida i moixama, el llobarro fumat amb bava ganoush i el tartare de tonyina amb suc de pebrots, entre altres; altres plats a l’espai de ‘fregits’, com la patata brava en lingot amb romesco i allioli o el ‘cachopito’ melós amb gouda trufat; a la secció de ‘rostits o a la brasa’, hi ha menges com ara la botifarra del Perol amb mostassa i bolets en vinagreta o careta de porc en tres coccions, entre altres; entre els cuinats en wok, hi podem trobar els calamarsons amb nyoquis de carabassa i el gazpachuelo de pernil ibèric; i, en una categoria anomenada ‘altres’, hi ha gambeta blanca de Tarragona amb allada o escopinyes o rovellons en salsa verda d'herbes, entre altres.

A l'apartat de les postres, hi ha alternatives tan suculentes com maracujà, iogurt i meló o una altra opció com ara préssec a la brasa amb gelat de mola picant i llima. Li segueixen els vins dolços, amb referències com Señorio de Broces Moscatell (Màlaga) o Ranci Capçanes (Montsant), entre altres.

Els suggeriments

Ana Ruiz ens prepara una llista de suggeriments que cal tastar al restaurant i comença per un plat contundent, amb figues, anguila i foie. “Es tracta d'un plat de temporada. Aquesta mena  d'elaboracions sorgeixen al meu cap, com tot. Penso que cal potenciar aquells aliments que estan en el seu moment d’esplendor. Se'm va ocórrer la figa i, tot seguit, vaig pensar què seria el millor per poder-la maridar”, indica. I, llavors, va pensar en quelcom dolç i salat; i va sorgir aquesta creació. El plat, a més de la seva presentació singular, “té un gran èxit entre els comensals”, descriu Ruiz.

Moluscos escabeche

D'altra banda, hi ha els mol·luscos en escabetx a l'estil ‘thai’. En aquest cas, és un escabetx tradicional al qual se li ha afegit gingebre i llet de coco, brou, pastanaga, ceba i vinagre d'arròs. L'objectiu és oferir l'harmonia perfecta a la recerca dels cinc sabors: dolç, agre, picant, amarg i salat.

Calamar

Al restaurant aprecien el producte local i no podia mancar un plat com ara el calamar a la brasa amb ceba caramel·litzada i cansalada. És un dels que, tant Quintín com Ana, classifiquen de “clàssic”. Una altra de les peculiaritats d'aquesta creació és l’acompanyament, ja que du tinta del calamar. L'emplatat, en aquest cas, és acolorit, el tèutid queda al centre i resta banyat perfectament en la seva tinta.

En el torn de les postres, ens sorprenen amb un pastís de formatge amb gelat de corfa de llima i nous caramel·litzades. Tota una obra d'art, tant per a la vista com per al paladar.

En el restaurante aprecian el producto local y no podía faltar un plato como el calamar a la brasa con cebolla caramelizada y panceta. Es un plato de los que, tanto Quintín como Ana, clasifican como “clásicos”. Otra de las peculiaridades de dicho plato es su acompañamiento, pues lleva tinta de calamar. El emplatado en este caso es colorido, el calamar queda en el centro, bañado perfectamente en su tinta.

De postre, nos sorprenden con un pastel de queso con helado de corteza de limón y nueces caramelizadas. Toda una obra de arte, tanto para la vista como para el paladar.

Fotos: Xavi Jurio.

Galeria

Galeria

Altres suggeriments