¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

Hermanos Vinagre: una buena barra madrileña
De Tapas.  Hermanos Vinagre.
Calle de Narváez, 58, Madrid. Tel: 915 39 11 69

Hermanos Vinagre: una bona barra madrilenya

Carlos Maribona 24/02/2020

Els germans Valentí han obert Hermanos Vinagre, una taverna que busca recuperar l'esperit de les barres tradicionals de la capital però amb un nivell de qualitat molt per sobre de la mitjana.

No para d'augmentar l'oferta de barres al barri del Retiro madrileny. Se succeeixen les obertures, encara que no sempre estan a l'altura pel que fa a nivell de qualitat. L'última, de moment, es diu Hermanos Vinagre i arriba de la mà dels germans Valentí, Carlos i Enric, amb una llarga trajectòria en el món de la cuina i de l'hostaleria. A Carlos el recordaran per la seva etapa a Rubaiyat, un rostidor de carns propietat de la família Fernández, espanyols que van emigrar a Brasil, on triomfen amb les seves ramaderies de boví i amb els seus restaurants. Carles Valentí es va fer càrrec amb encert de la part "marina" d'aquest rostidor. Després d'una etapa en blanc reapareix ara al capdavant d'aquesta taverna que busca recuperar l'esperit de les barres tradicionals de la capital però amb un nivell de qualitat molt per sobre de la mitjana.  Al seu costat, a l'ombra, com a soci i impulsor del projecte, hi ha el seu germà Enrique, que tot i que també va néixer a Madrid és molt més conegut a Barcelona, ​​on ha desenvolupat diferents negocis, el més important de tots és el restaurant Marea Alta, amb les seves espectaculars vistes de la Ciutat Comtal i convertit, al costat de la marisqueria Rías Bajas, en el millor lloc de Barcelona per menjar peix i altres productes de la mar.

Situat al carrer Narváez, es tracta d'un petit local que només disposa de barra. Bona cervesa per acompanyar una carta breu, molt inspirada en la tradició madrilenya, però amb molta qualitat. Gairebé tot ho fan ells mateixos. L'única excepció és l'estupenda sobrassada de Lyo, una de les empreses càrnies més destacades d'Espanya. Ja la gilda tradicional, encara que amb una grandària doble, marca el bon nivell d'aquesta casa. Provem també les escopinyes al natural. Els Valentí cuiden molt les presentacions, i aquestes escopinyes arriben en una petxina de ceràmica sobre un calaix amb gel. Al costat salsa picant de xilis fermentats i llima. Peces grans i ben seleccionades. Una cosa similar ocorre amb els musclos en escabetx, que arriben a la barra dins d'un altre recipient de ceràmica, aquest amb forma de gran musclo. Molt similars als que serveixen a Marea Alta. Boníssims, en un escabetx casolà lleugerament fumat.

El més fluix és l'ensalada russa, una mica seca. Això sí, original la presentació, dins d'una matriuska russa. Un capítol molt destacat és el de les anxoves. Són de la casa Lolín, però ells les netegen i preparen de tres formes diferents: simplement amanides, amb pebrot verd confitat, o sobre una torrada amb mantega, la millor de totes. No falten els aladrocs en vinagre, que amb alguna d'aquestes anxoves formen també un bon "matrimoni", una altra de les tapes imprescindibles en les barres madrilenyes. Menys interessant les cuixetes de guatlla en escabetx, tot el contrari que la tonyina fresca curada com mojama, excel·lent. Molt de nivell també (malgrat que l'aparent senzillesa hi ha un bon cuiner darrere) en el foie micuit escabetxat, i en la xixina de bonic picant. Gairebé tot acompanyat amb bones patates fregides. Una barra per a beure cervesa perquè els vins són pocs i a més no tenen copes adequades per servir-los. En qualsevol cas, un lloc aquest Hermanos Vinagre per seguir molt de prop.

Imatge: Hermanos Vinagre.

Galeria

Galeria

Altres suggeriments

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.