¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Racó del xef.  Albert Ventura.

Albert Ventura, honestitat entre fogons

Gastronosfera 01/08/2012

El xef del restaurant Coure, l'Albert Ventura, va cada matí i cada tarda a treballar com qui va a l'oficina. Fuig d'etiquetes, elogis, sobresalts tècnics i floritures. La seva filosofia (terme del que defuig) és el treball dur i l'atenció minuciosa al client. I no és una postura. “Jo vinc i faig la meva feina. Gaudeixo xerrant amb els clients, veient-los menjar”, sentència. De fet, renuncia a la propietat del restaurant: "El Coure és dels meus clients".

Rere la seva cuina s'amaga un argument sòlid, un estil propi que es fonamenta dia a dia amb la rigorosa selecció de la matèria primera, la incansable exigència culinària de l'Albert i la recerca reeixida de l’harmonia i l’equilibri. Des que va obrir el seu propi establiment, ara fa sis anys, aquest xef mai ha faltat a un servei. Només en una ocasió, per anar a veure la final de la Copa del Rei a València entre el F.C. Barcelona i el Real Madrid.

El restaurant es podria definir com un bistronòmic. Té una barra al pis superior, tipus teppanyaki on serveix alguna tapa i un gran saló menjador a la planta baixa on ofereix pràcticament els mateixos plats (15 al pis de dalt i uns 25 al de sota). Fins fa poc tenia un menú degustació però va decidir eliminar-lo. “Jo odio quedar-me saciat quan menjo. Per això vull oferir una carta on el client pugui tastar diferents plats sense arribar a atipar-se”, ho justifica.

Té les idees molt clares: vol un negoci que respiri qualitat humana i gastronòmica. I ho aconsegueix, al Coure els clients es senten com a casa. Aquest xef mai els condiciona.“A mi allò que realment m’agrada és cuinar i que el client gaudeixi”, repetix l'Albert Ventura. No entén l'experimentació per l'experimentació i si el forcen a definir-se, opta per dir que és més aviat “un artesà” que no pas un artista: fa cuina de mercat amb tocs de cuina de fusió per les influències que ha rebut. I pel seu èxit - “Tinc molts clients que venen dos i tres cops per setmana”- sembla lògic que és el que demanda el mercat. “Fa uns anys semblava impensable servir una esqueixada. Ara la gent aprecia més aquests plats de tota la vida”, diu.

Informació: Coure Passatge de Marimon, 20 08021, Barcelona www.restaurantecoure.es Tlf. 932 007 532

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.