¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Estas son las mejores tortillas de patata de Madrid
Propostes Gastronòmiques  

Les millors truites de patata de Madrid

Carlos Maribona 08/04/2019

Amb ceba o sense ceba, més o menys fetes ... Avui et portem una selecció de les millors truites de patata de Madrid.

Taberna Pedraza 

En el seu acabat d'estrenar local, Santiago Pedraza i Carmen Carro mantenen els plats que els han donat fama en els últims anys. Entre ells la magnífica truita de patata a l'estil de Betanzos, gairebé líquida, que Carmen va aprendre a elaborar al Mesón O Pote d'aquesta localitat corunyesa. Sucosa i amb el rovell expandint-se pel plat. Al cap i a la fi, Ferran Adrià assegura que aquesta és la millor salsa del món.

Recoletos, 4

Sylkar

En aquest modest bar madrileny se serveix una de les millors truites de la ciutat. Triomfadora en certàmens nacionals i reconeguda pels més exigents crítics gastronòmics. Daurada, lleugera, quallada, cremosa... Els germans García, els propietaris, la preparen de totes les formes possibles: sense ceba, amb ceba, amb bonic, amb samfaina, a la paisana ...

Espronceda, 17

Támara-Casa Lorenzo

Dins del seu bon repertori de cuina tradicional, el palentí Lorenzo García ofereix unes excel·lents truites de patates, per a molts les millors de Madrid. Les fa en una paella ovalada, heretada de la seva mare, que li dóna una forma peculiar. Però l'important és la seva qualitat. Feta al moment, sucosa, amb l'ou gairebé líquid i la patata a fines làmines.

Máiquez, 48

Juana la Loca

A la plaça de Puerta de Moros, al Madrid més castís, una zona de la ciutat on abunda l'oferta de pinxos i tapes, Juana la Loca s'ha convertit en referència tant per al públic madrileny com per al forà. Entre les seves especialitats brilla amb llum pròpia la truita de patata amb ceba confitada. Extremadament sucosa, amb el toc dolç que li aporta la ceba, cal provar-la si o sí.

Puerta de Moros, 4

Cerveriz

Just davant del molt turístic Mercado de San Miguel, a un pas de la plaça principal, aquest modest bar ofereix una de les millors truites de patata de Madrid. Ou, ceba i patates de la varietat Mona Lisa són els ingredients amb què Maria Ángeles, la cuinera i propietària al costat de Carlos, el seu marit, aconsegueix excel·lents resultats. Una truita molt sucosa encara que sense arribar a estar líquida.

Plaza de San Miguel, 2

Casa Dani

El que fins fa molt poc era una adreça per a un grup de coneixedors s'ha convertit en un dels llocs més famosos de Madrid. Cuiners com José Andrés el van citar en xarxes socials i ara és difícil trobar un forat a la barra. La clau està en la seva truita de patata, de les que fan més de tres-centes cada dia. Les primeres surten cap a les 7,30 del matí i ja no paren d'elaborar-les. Poc quallades, amb la patata confitada i la ceba ben daurada.

Mercado de la Paz. Ayala, 28

Almudayna

Al barri de Malasaña, aquesta cerveseria de propietaris gallecs s'ha fet cèlebre per la seva truita de patata. Encara que de dilluns a divendres obren a les sis del matí per servir esmorzars, són molts els clients que esperen fins a les onze, hora en què surten de la cuina les primeres truites. També es poden demanar senceres o en entrepà.

Espíritu Santo, 5

La Ardosa

Els pinxos de truita d'aquesta taverna madrilenya gaudeixen de merescuda fama. Bones patates, bon ou, bon oli d'oliva, ceba i sal són els ingredients, als quals cal afegir altres dos fonamentals, bona mà i molt d'afecte, el que posa Concha Marfil per a elaborar-les.

Colón, 13

Ocafú

Amb cinc locals a Madrid, aquesta taverna gallega és sucursal de La Penela, un restaurant de Coruña cèlebre precisament per les seves truites de patata a l'estil de Betanzos. Sucoses, amb excel·lents patates que es fregeixen en làmines fins a quedar perfectament daurades i el rovell d'ou que s'expandeix pel plat en tallar la truita amb la forquilla o el ganivet.

Velázquez, 96 y cuatro más.

La Catapa 

És sens dubte una de les millors barres de Madrid. En ple barri de Retiro, eix en els últims anys de les tapes madrileny, Miguel Ángel Jiménez desenvolupa la seva habilitat com a cuiner amb una amplíssima varietat de tapes i racions, gairebé totes basades en productes de temporada. Entre ells una excel·lent truita de patata, entre les millors de la capital. Imprescindible passar per allà a prendre un pinxo d'aquesta truita. I de pas seguir amb altres coses.

Menorca, 14

Galeria

Galeria