¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+
Sin gluten
Actualitat  

La fira BCN Gluten Free convertirà Barcelona en la capital sense gluten

Gastronosfera 12/03/2015

Barcelona es convertirà l'últim cap de setmana de març en la capital de la dieta sense gluten amb la celebració de la primera edició de la fira BCN Gluten Free, dedicada íntegrament als productes i la dieta sense gluten.

Des del 28 fins al 30 de març, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) acollirà aquesta fira, que dedicarà més de 4.000 m2 a aliments aptes per a celíacs, intolerants i sensibles al gluten.

En els últims anys s'han escrit rius de tinta sobre la celiaquia, el gluten i les dietes que eliminen els productes que contenen aquest proteïna. Però, què és la celiaquia? I el gluten?

- Celiaquia: Segons la Federación de Asociaciones de Celíacos de Espanya (FACE), es tracta d'una intolerància permanent al gluten del blat, ordi, sègol i probablement avena que es presenta en individus genèticament predisposats, caracteritzada per una reacció inflamatòria, de caràcter immune, en la mucosa de l'intestí prim que dificulta l'absorció de macro i micronutrients.

- Gluten: És una proteïna amorfa que es troba en la llavor de molts cereals (blat, ordi, sègol, espelta, triticale i possiblement civada) combinada amb midó. El gluten és el responsable de l'elasticitat de la massa de farina, i confereix la consistència elàstica i esponjosa dels pans i masses enfornades.

En aquest sentit, una dieta sense gluten no pot contenir cap producte que porti com a ingredient blat, civada, ordi, sègol, espelta, triticale i / o productes derivats, com el midó, la farina, els pans, les pastes alimentàries, etc.

Durant els tres dies que dura aquesta fira, els assistents no només podran conèixer el més nou en productes lliures de gluten, sinó que a més s'han programat demostracions de cuina, tallers infantils, tasts i xerrades impartides per professionals del sector.

La Zona Showcooking acull més de 15 demostracions, amb presència de cuiners i rebosters de reconegut prestigi en l'elaboració de plats sense gluten. Entre ells, trobem en Marc Gascons, que dirigeix el restaurant Els Tinars, i que en el seu taller (Dissabte 28 de març a les 17: 30h) prepararà un noqui melós de caviar; o en Jordi Rivas que ensenyarà a preparar pa a casa. El seu taller es celebra dissabte 28 de març a les 12: 45h diumenge 29 de març a les 18: 45h i dilluns 30 de març a les 10: 15h.

També hi haurà una Àrea Kids, amb uns 20 tallers de cuina 'sense' per als més petits de casa; i una zona de Demostració de productes i apta per fer tasts.

Si vols assistir a la BCN Gluten Free, participa en el nostre concurs a Facebook: pots guanyar una de les 3 entrades dobles que tenim per als fans de Gastronosfera. Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Galeria

Galeria

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.